Houten gevelbekleding

Vele houtsoorten zijn bruikbaar voor houten gevelbekleding. Bij de keuze voor de juiste houtsoort zijn een paar punten belangrijk. Bijvoorbeeld duurzaamheid, stabiliteit en uitstraling. Duurzaamheid wordt aangegeven door middel van een duurzaamheidsklasse. Deze klassen zijn van I tot en met V, waarbij V de minste is. Voorbeelden van houtsoorten met een duurzaamheidsklasse van I zijn Accoya® en Padoek. Abachi daarentegen is minder geschikt aangezien deze houtsoort een duurzaamheidsklasse heeft van V. Deze houtsoort zal dan ook moeten worden behandeld.

Stabiliteit en de juiste ventilatie is ook erg belangrijk bij de keuze voor een houtsoort voor de houten gevelbekleding van uw project. Zo werkt iedere houtsoort, maar houtsoorten met een geringe zwel- en krimpcoëfficiënt zijn meer geschikt. Hier moet dan ook goed rekening mee worden gehouden bij de installatie.  Boogaerdt hout heeft gevelbekleding voor woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, schuttingen en geluidswanden.

Voor meer informatie met betrekking tot opbouw, detaillering en tips bekijk de pagina’s Montage een Waarom houten gevelbekleding?.

Contact

Houtsoorten

Boogaerdt Hout heeft een selectie van houtsoorten die geschikt zijn voor gevelbekleding:

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde en PEFC-gecertificeerde producten.

Houten gevelbekleding van Accoya

Soorten gevelbekleding

Gevelbekleding en hout gaat goed samen. Echter is het wel belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van hout. Boogaerdt Hout biedt een aantal profielen standaard profielen die u kunnen helpen bij uw keuze voor houten gevelbekleding. Onderstaande profielen zijn direct beschikbaar.

Er zijn nog tal van overige profielen beschikbaar. Neem direct contact op met onze adviseurs.

Padoek hout Cairo (channelsiding)
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.