Duurzaamheid

Boogaerdt Hout beseft als geen ander dat het waarborgen van duurzaam bosbeheer en het duurzaam oogsten van hout essentieel zijn voor de toekomst van onze branche. Als bedrijf met een lange historie in de houtsector streven we naar continuïteit en hebben we een actieve rol gespeeld bij het beleid van de Koninklijke VVNH om zoveel mogelijk duurzaam gecertificeerd hout in Nederland te importeren.

burger zoo hout

Milieubeleid

Boogaerdt Hout importeert uitsluitend aantoonbaar legaal/duurzaam geproduceerd hout. In nauwe samenwerking met onze partners in de landen van herkomst streven wij naar het vergroten van het aandeel duurzaam geproduceerd hout. Hierdoor stimuleren wij het behoud van een bos en werken we indirect mee aan een betere sociale en economische omstandigheden in het land van herkomst.

Bij Boogaerdt Hout zijn we bezorgd over de toenemende druk op bossen. We streven ernaar om onze consequenties voor het milieu te minimaliseren en hebben actief beleid om de toepassing van duurzaam houtproducten te vergroten.

CO2-voetafdruk van hout

Bouwen met hout is de toekomst. Hout heeft een lagere CO2-voetafdruk dan beton, staal en kunststof. Elke kubieke meter hout legt bijna een ton CO2 vast. In combinatie met de besparing op CO2-uitstoot door het vermijden van andere materialen, resulteert dit in een totale klimaatwinst van wel twee ton CO2! Bereken in twee stappen hoeveel CO2 is vastgelegd in uw houtproducten.

Certificering bij Boogaerdt Hout

Boogaerdt Hout is FSC®- en PEFC-gecertificeerd. De uitgebreide Chain of Custody (CoC) zorgt ervoor dat we inzicht hebben in de herkomst van onze houtstromen, van het land van oorsprong tot het eindproduct. Wilt u meer weten over deze certificeringsystemen kijk op de website van FSC® of PEFC.