Padoek

Het kernhout van Afrikaans Padoek is fraai fel oranjeachtig rood, ook wel koraalrood genoemd. Bij blootstelling aan het licht verkleurt deze tint snel tot vaalroodbruin en op de lange duur tot zwartbruin. Wanneer het hout tijdig wordt afgelakt met een zuurhardende blanke lak, blijft de fraaie kleur langer behouden. Het 100-200 mm brede spint is vuilwit tot crèmekleurig. Afrikaans padoek is een uitstekende, duurzame, fraaie en stabiele houtsoort.

Contact

Bewerkbaarheid

De bewerkbaarheid van Padoek is zeer goed, zowel met handgereedschap als met houtbewerkingsmachines. Bij onregelmatig draadverloop kan het schaven van het radiale vlak vanzelfsprekend wat moeilijkheden geven. Het hout laat zich uitstekend draaien en de verwerking tot fineer levert, vooral gestoomd, geen problemen op. Padoek bevat inhoudsstoffen die er de oorzaak van zijn dat verwondingen door splinters flinke ontstekingen kunnen veroorzaken.

Toepassingen padoek

Doordat de bewerkbaarheid van Padoek goed is is het naar behoren te gebruiken voor betimmeringen binnens- en buitenshuis. Maar ook puien, deuren, meubelen, bar- en toonbankbladen, biljarts, biljartkeus, vloeren, lijsten, knoppen en handvatten, fineer, draai- en beeldhouwwerk enz. Ook gevelbekleding en terrasplanken zijn uiterst goed 

Standaard aanvoermaten

Padoek Breedte (mm)
105 130 155 180 205
Dikte (mm) 26 x x x x
46 x x
65 x x x
80 x x x

 

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.