Padoek hout

Padoek hout is een uitstekende, zeer duurzame houtsoort die vanwege de stabiliteit en de duurzaamheid uitstekend geschikt is voor een tal van toepassingen. Maar wat bij deze hardhout soort het meeste opvalt is de originele rode kleur. U kunt Padoek dan ook uitstekend gebruiken voor een unieke vlonder. Een prachtig hekwerk of een bijzondere gevel. Zoals iedere houtsoort wordt ook deze van originele rode houtsoort uiteindelijk grijs. Echter verkleurd het wel heel erg mooi en egaal. Omdat er kleurschakeringen in de planken zitten en ze allemaal egaal vergrijzen blijven deze kleurschakeringen wel zichtbaar. Dit geeft een prachtig beeld na enkele maanden vergrijzing. Het kernhout van Padoek hout is fraai fel oranjeachtig rood, ook wel koraalrood genoemd. Bij blootstelling aan het licht verkleurt deze tint snel tot vaalroodbruin en op de lange duur tot zwartbruin. Wanneer het hout tijdig wordt afgelakt met een zuurhardende blanke lak, blijft de fraaie kleur langer behouden. Doordat je deze rode unieke en gecertificeerde houtsoort goed kan bewerken wordt hij voor veel toepassingen gebruikt.

Kortom een unieke houtsoort stabiel, duurzaam met een uitermate luxe kleur.

 

Contact

Eigenschappen

Naam: Padoek/Padouk
Groeigebied: Tropisch West-Afrika
Botanische naam: Pterocarpus soyauxii Taubert.
Duurzaamheidsklasse: Kernhout klasse I
Sterkteklasse: Niet bekend
Kunstmatig gedroogd: 12 – 14 %
Volumieke massa:
(620-)720- 740-820(-900) kg/m3 bij 12% vochtgehalte,

vers 900-1000 kg/ m3.
Geschikt voor: Betimmeringen binnens- en buitenshuis, gevels, puien, deuren, meubelen, bar- en toonbankbladen, vloeren, lijsten.
Te bewerken: Goed, zowel met handgereedschap als met houtbewerkingsmachines goed te bewerken

Padoek hout vlonderplank

Bewerkbaarheid

De bewerkbaarheid van Padoek hout is zeer goed, zowel met handgereedschap als met houtbewerkingsmachines. Bij onregelmatig draadverloop kan het schaven van het radiale vlak vanzelfsprekend wat moeilijkheden geven. Het hout laat zich uitstekend draaien en de verwerking tot fineer levert, vooral gestoomd, geen problemen op. Padoek bevat inhoudsstoffen die er de oorzaak van zijn dat verwondingen door splinters flinke ontstekingen kunnen veroorzaken.

Padoek Lily B-fix
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.