Padoek hout

Het kernhout van Padoek hout is fraai fel oranjeachtig rood, ook wel koraalrood genoemd. Bij blootstelling aan het licht verkleurt deze tint snel tot vaalroodbruin en op de lange duur tot zwartbruin. Wanneer het hout tijdig wordt afgelakt met een zuurhardende blanke lak, blijft de fraaie kleur langer behouden. Het 100-200 mm brede spint is vuilwit tot crèmekleurig. Padoek hout is een uitstekende, duurzame, fraaie en stabiele houtsoort die perfect geschikt is voor bijvoorbeeld gevelbekleding maar ook vlonderplanken of bijvoorbeeld voor hekwerk. Zoals iedere houtsoort wordt ook deze van originele rode houtsoort uiteindelijk grijs. Echter verkleurd het wel heel erg mooi en egaal. Omdat er kleurschakeringen in de planken zitten en ze allemaal egaal vergrijzen blijven deze kleurschakeringen wel zichtbaar. Dit geeft een prachtig beeld na enkele maanden vergrijzing.

 

Contact

Toepassingen padoek

Doordat de bewerkbaarheid van Padoek goed is is het naar behoren te gebruiken voor betimmeringen binnens- en buitenshuis. Maar ook puien, deuren, meubelen, bar- en toonbankbladen, biljarts, biljartkeus, vloeren, lijsten, knoppen en handvatten, fineer, draai- en beeldhouwwerk enz. Het meeste wordt deze bijzondere rode houtsoort gebruikt voor  gevelbekleding en vlonderplanken. Dit komt vanwege de juiste bewerkbaarheid, de hoogste duurzaamheidsklasse (I) en de fijne stabiliteit.

Bekijk de datasheet

Padoek hout vlonderplank

Bewerkbaarheid

De bewerkbaarheid van Padoek hout is zeer goed, zowel met handgereedschap als met houtbewerkingsmachines. Bij onregelmatig draadverloop kan het schaven van het radiale vlak vanzelfsprekend wat moeilijkheden geven. Het hout laat zich uitstekend draaien en de verwerking tot fineer levert, vooral gestoomd, geen problemen op. Padoek bevat inhoudsstoffen die er de oorzaak van zijn dat verwondingen door splinters flinke ontstekingen kunnen veroorzaken.

Padoek hout Cairo (channelsiding)

Aanvoermaten padoek planken

Er zijn verschillende maten beschikbaar in Padoek, onderstaand de standaard maten. Heeft u een andere maat nodig vraag het aan bij onze adviseurs.

Padoek Breedte (mm)
105 130 155 180 205
Dikte (mm) 26 x x x x
46 x x
65 x x x
80 x x x

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde of PEFC-gecertificeerde producten.

Padoek houten hek
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.