Duurzaamheid

Eiken hout is bij Boogaerdt Hout beschikbaar in twee verschillende certificaten, FSC® of PEFC™.

De FSC® gecertificeerde leveringen vallen onder het FSC® certificaat CU-COC-865505.  download
De PEFC™ gecertificeerde leveringen vallen onder het PEFC™ certificaat PEFC/30-31-024  download

Waarom certificering?
De bossen zijn onder andere onze grondstoffenbron voor nu en toekomstige generaties. Duurzaam bosbeheer moet waarborgen dat alle functies van het bos, omgeving en mensheid in stand blijven. Het certificeren van houtstromen heeft tot doel inzicht te verschaffen in de houtstroom van de bron in het land van herkomst tot en met het eindproduct. Wereldwijd zijn er diverse certificeringssystemen om dit te waarborgen. Voor Eiken is dat voornamelijk FSC®.

Contact

FSC®

FSC® is een wereldwijde organisatie, die opereert zonder winstoogmerk. FSC® werd in 1993 opgericht door natuur- en milieuorganisaties, boseigenaren, mensenrechtenorganisaties, vertegenwoordigers van lokale bevolkingsgroepen en houthandelaren. FSC® heeft een grote naamsbekendheid. Zij stellen zich ten doel de bossen te beschermen tegen vernietiging en onherstelbare aantasting. De FSC® principes en criteria voor verantwoord bosbeheer geven de verwerkers en consumenten zekerheid dat het uit verantwoord beheerde bossen komt.

PEFC™

PEFC™ is een vrijwillig, onafhankelijk internationaal bos- en houtcertificering systeem. Het garandeert eindgebruikers de herkomst van houtproducten uit verantwoord beheerde bossen. Vooral bossen in Europa en Noord Amerika zijn PEFC™ gecertificeerd.

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.