Accoya®

Accoya® hout heeft uitzonderlijke prestaties. Accoya®, dat vervaardigd wordt uit duurzaam zachthout, ondergaat een gedeponeerd, niet toxisch acetylatieproces dat het hout blijvend wijzigt tot in de kern. Het resultaat: een milieuvriendelijk massief hout met duurzaamheid, dimensionele stabiliteit en schoonheid dat gelijkwaardig of zelfs beter is dan het beste tropische hardhout.

De kwaliteit van Accoya® wordt gecontroleerd door middel van twee laboratoriumproeven. Daardoor kunnen gebruikers van Accoya® hout absoluut vertrouwen op de duurzaamheid op een wijze die voorheen niet mogelijk was.

Accoya® hout is perfect voor veeleisende toepassingen zoals ramen en deuren, waar het belangrijk is dat de spelingen nauw zijn en dat ze toch het hele jaar openen ongeacht de omstandigheden. Accoya® is perfect voor gevelbeplating waar de natuurlijke schoonheid van het hout gevraagd wordt, maar de duurzaamheid en de hoge prestatie van het allergrootste belang zijn. Bij plankenvloeren, waar het belangrijk is dat planken niet krom of scheef trekken of scheuren, kan Accoya® de uitdaging aan!

Perfect voor buitentoepassingen. Accoya® hout kan niet verteerd worden door houtaantastende insecten en micro-organismen. Weerstand tegen houtaantastende schimmels is enorm verbeterd. Accoya® hout is gegarandeerd vrij van rotting.

Boogaerdt Hout heeft ook een website waar u alles kunt vinden over Accoya.

Bekijk Accoya online

Bewerkbaarheid Accoya® Hout

Accoya® hout is gemakkelijk machinaal en handmatig te bewerken en geeft géén extra uitdagingen voor houtverwerkers en eindgebruikers. Wanneer Accoya® hout wordt gezaagd of geprofileerd kunnen dus nooit houtoppervlakten bloot komen te liggen die niet geacetyleerd zijn. Hierdoor is het niet nodig dergelijke oppervlakten met milieuonvriendelijke middelen te beschermen, zoals dat bij de zogenaamde envelopbehandelingen wel noodzakelijk is. Rechts een aantal foto’s van Accoya® toepassingen in de praktijk. Wilt u meer weten over de eigenschappen van Accoya? Klik hier om de Houtinformatiegids te bekijken of klik door naar de Accoya® website van Boogaerdt Hout www.hhb-accoya-online.nl voor meer informatie over Accoya® Hout!

50 jaar garantie Niet giftig Maatwerkopties Zeer duurzaam

Voordelen Accoya

Bekijk het onderstaande filmpje en ontdek welke voordelen Accoya Hout u nog meer te bieden heeft.

Eigenschappen

Naam: Accoya
Groeigebied: Nieuw Zeeland
Botanische naam: Pinus radiata
Gebruiksklasse: 1 – 4
Duurzaamheidsklasse: 1
Sterkteklasse: A1 – C22, A2 – C16
Kunstmatig gedroogd: 4 – 5 %
Volumieke massa:
515 ± 80 kg/m³

Geschikt voor: Binnen en buitengebruik, gevelbekleding, vlonderdelen, banken, ramen en kozijnen en GWW toepassingen
Te bewerken: Gemakkelijk te bewerken met zowel handgereedschap als met machinaal gereedschap. Zeer scherp gereedschap is noodzakelijk om een glad oppervlak te krijgen. Let wel op de grijze verkleuring vanwege het modificeren.

< Bekijk de datasheet

Duurzaam en stabiliteit

Het duurzaamste hout ter wereld dat bovengronds 50 jaar en in grond- watercontact 25 jaar of langer stand houdt. Het zwel- en krimpgedrag is met ten minste 75 % afgenomen. Ramen en deuren openen en sluiten het gehele jaar moeiteloos. Verf en lak gaan 3 tot 4 maal langer mee, waardoor de onderhoudskosten sterk gereduceerd worden.

Insectenbestendig Natuurlijk hout zeer stabiel Weinig onderhoud

Bekijk
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.