Hardhouten vlonderplanken

Voor buitentoepassingen heeft Boogaerdt Hout een keur aan hardhouten vlonderplanken in het assortiment. Verschillende profielen en houtsoorten, gecombineerd met bewerkingsmogelijkheden maken dat wij een maat product voor de klant kunnen leveren. De meeste van deze vlonderplanken zijn bij de productie al kunstmatig gedroogd. Dit geeft als groot voordeel dat de delen uiterst maatvast blijven. Vanwege het drogen zijn ze minder gevoelig voor veranderende weeromstandigheden.

De mogelijkheden in vlonderplanken zijn eindeloos: geprofileerd of 4 zijdig gladgeschaafd met een slijtlaag tot het produceren van uw eigen profiel. Er is een standaard maat direct te leveren: 25 x 145 mm met lengtes van 155 cm tot 485 cm. Deze zijn verkrijgbaar in Bilinga, Tali en Accoya. Alle houtsoorten perfect geschikt, vanwege de hoge duurzaamheid (duurzaamheidsklasse I) en de hoge stabiele waarden.

Vraag naar de vele mogelijkheden.

Contact

Leverbaar in:

Hardhouten vlonderplanken zijn er in alle soorten en maten. Boogaerdt Hout heeft kant en klare producten of compleet op maat geschaafde delen.
Onderstaand de beschikbare houtsoorten:


Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde en PEFC-gecertificeerde producten.

Hardhouten vlonderplank Bilinga Lotus

Montage advies

Zoals bij alle bouwwerken bepalen de constructie, bijbehorende detaillering en het onderhoud voor een zeer belangrijk deel de levensduur. Basis hiervoor bij hardhouten vlonderplanken is dat de vlonder tegen meerdere weeromstandigheden kan. Maar ook een gemakkelijke en snelle installatie zorgt voor een gerust gevoel bij de keuze voor vlonderplanken. Wilt u tips over de juiste installatie van hardhouten vlonder planken voor particulier gebruik. Kijkt u dan goed naar de opbouw. Op de pagina Montage tips vlonder wordt het één en ander uitgelegd.

Hardwood clip voor Accoya

Antislip (grip) strips

Onze hardhouten vlonderplanken zijn prachtig maar kunnen in sommige gevallen niet volledige grip geven. Maar daar hebben wij een oplossing voor gevonden namelijk de Gripstrip. Dit zorgt ervoor dat het hout stroever wordt en dat u niet uitglijdt. In de vlonderplanken worden in twee sleuven een extra zwaluwstaart uitgefreesd. Vervolgens wordt deze gevuld met een epoxy vulling. Deze epoxy laag wordt afgestrooid met slijtvast instrooi materiaal. Doordat de epoxy vulling met de slijtvaste toplaag goed opgesloten door de zwaluwstaarten zorgt het ervoor dat het risico van loslaten tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor kan de Gripstrip tegen allerlei weersinvloeden bijvoorbeeld regen, vorst en tegen sterk wisselende (hoge) temperaturen.