Vlonderplanken

Voor buitentoepassingen heeft Boogaerdt Hout een keur aan vlonderplanken in het assortiment. Verschillende profielen en houtsoorten, gecombineerd met onze bewerkingsmogelijkheden maken dat wij een maatproduct voor de klant kunnen leveren. De mogelijkheden zijn eindeloos: geprofileerd of 4 zijdig gladgeschaafd met een slijtlaag tot het produceren van uw eigen profiel. Er is een standaard maat direct te leveren: 25x145mm met lengtes van 155cm tot 485cm. Deze zijn verkrijgbaar in Bilinga, Tali en Kapur. Alle houtsoorten perfect geschikt, vanwege de hoge duurzaamheid (duurzaamheidsklasse I) en de hoge stabiele waarden. De standaard vlonderplanken zijn namelijk bij de productie al gedroogd waardoor ze uiterst maatvast zijn.

Vraag naar de vele mogelijkheden.

Contact

Leverbaar in:

Vlonderplanken zijn er in alle soorten en maten. Boogaerdt Hout heeft kant en klare producten of compleet op maat geschaafde delen.
Onderstaand de beschikbare houtsoorten:

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde en PEFC-gecertificeerde producten.

Vlonderplanken Tali

Bevestigingen

Voor het bevestigen van hardhouten vlonderplanken zijn verschillende bevestigingsmogelijkheden. Zo kan het tijdens het schroeven splijten, of kunnen de delen na verloop van tijd krommen doordat het hout te weinig ruimte krijgt. Een blinde bevestiging kan tevens worden gedaan met een Hardwood clip.Het systeem is simpel en doeltreffend. Het bestaat uit een geschaafd profiel in de delen en een clip uitgevoerd in een RVS kern.

Hardwood clip voor Accoya

Antislip (grip) strips

Onze hardhouten vlonderplanken zijn prachtig maar kunnen in sommige gevallen niet volledige grip geven. Maar daar hebben wij een oplossing voor gevonden namelijk de Gripstrip. Dit zorgt ervoor dat het hout stroever wordt en dat u niet uitglijdt. In de vlonderplanken worden in twee sleuven een extra zwaluwstaart uitgefreesd. Vervolgens wordt deze gevuld met een epoxy vulling. Deze epoxy laag wordt afgestrooid met slijtvast instrooi materiaal. Doordat de epoxy vulling met de slijtvaste toplaag goed opgesloten door de zwaluwstaarten zorgt het ervoor dat het risico van loslaten tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor kan de Gripstrip tegen allerlei weersinvloeden bijvoorbeeld regen, vorst en tegen sterk wisselende (hoge) temperaturen.