Masthout

Oregon Pine werd vroeger al veel gebruikt voor de scheepsbouw. Toen vooral voor de dekken vanwege de rechtdradige structuur, zonder veel kwasten. Oregon Pine heeft namelijk zeer lange en rechtdradige ‘rift gezaagde’ delen. Vanwege de goede duurzaamheid konden deze dekdelen direct over de spanten worden gelegd en onbehandeld blijven. De tussenliggende naden werden gekalfaat. Tegenwoordig wordt deze magnifieke houtsoort vanwege de grote sterkte nog steeds veel voor masten van zeilschepen toegepast.

Boogaerdt Hout is met haar jarenlange expertise op het gebied van (internationale) jachtbouw leverancier van bekantrecht en geschaafd Oregon Pine. Wij beheren met onze eigen middelen en organisatie het gehele proces van houtimport en drogen tot met productie van klant-specifieke oplossingen. Ons assortiment bestaat uit diverse kopmaten die uit voorraad direct leverbaar zijn en maatwerk in houtoplossingen t.b.v. dekhout, potdeksels, masthout en aftimmering voor respectievelijk exterieur als ook interieur toepassingen.

Bewerkingen Oregon Pine

Diverse afmetingen zijn uit voorraad gezaagd en gedroogd leverbaar, het is echter ook mogelijk om deze naar uw wens te laten bewerken zoals:

Wilt u meer weten over onze vele extra mogelijkheden? Neem contact op met onze productmanager.

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.