Tali

Vers gekapt Tali kernhout is geel tot oranjebruin. Na blootstelling aan licht en lucht donkert dit na tot donkerbruin of donker rood bruin. Het relatief smalle spint dat maximaal 60mm breed kan worden is geelgrijs tot donkergeel. De structuur van Tali is zeer gelijkmatig zonder uitgesproken tekening. Soms komen iets donkerder gekleurde strepen voor. Met een duurzaamheid van klasse I van het kernhout is Tali een uitermate goede keus voor de lange termijn.

Bewerkbaarheid

Door de hoge volumieke massa (ca. 900 kg/m3) en de kruisdraad is Tali vrij moeilijk te bewerken en gereedschappen stompen snel af. Goede afzuiging is noodzakelijk aangezien Tali stoffen bevat die schadelijk voor de gezondheid en neus- en keelirritatie kunnen veroorzaken.

Toepassingen

Zware constructies buitenshuis, zoals waterwerken en bruggen. Voor vloeren, parket, drempels, draaiwerk en verder voornamelijk dezelfde toepassingen als Azobé.

<Bekijk de datasheet

CE Markering

Per 1 januari 2012 kan Tali geleverd worden met CE markering volgens de NEN 5493 of B(ritish) S(tandard) norm. Vanaf 1 januari 2012 wordt het aanbrengen van een CE-merk op constructiehout namelijk veelal verplicht. Doel van het CE-merk is de handelsbeperking binnen de Europese Unie weg te nemen. Met de CE markering verklaart Boogaerdt Hout dat het product beantwoordt aan de bepalingen van de referentiedocumenten (conformiteit) en dat het dus overal in de Europese economische ruimte mag worden verhandeld.

Wilt u ons CE-certificaat inzien. Of eventueel de D40 prestatieverklaring voor ons Tali klik hier.

Verder beschikt Boogaerdt Hout over CE markeringen voor de houtsoorten Bilinga en Azobe.

 

< Terug naar Houtsoorten

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.