Bekantrecht eiken

Boogaerdt Hout levert bekantrecht Eiken in vrijwel elke kwaliteit en dikte die op de internationale markt beschikbaar zijn. Door rechtstreekse import en directe lijnen met zagerijen, zijn we in staat om elk gewenst volume en specificatie te leveren. Het bekantrechte hout onderscheidt zich in twee categorieën: vallend breed en met een vaste kopmaat.

In tegenstelling tot naaldhout wordt hardhout veelal aangeboden als vallend breed (dit wordt ook wel zaagvallend genoemd). Het voordeel van deze sortering is dat het rendement van de stam vergroot wordt. De wisselende breedtes beginnen bij 10 cm, met een pakgemiddelde van +/- 16 cm breed. De eindverbruiker kan dan de verschillende breedtes verlijmen om het gewenste product te maken. Heeft u advies nodig over de bewerking of toepassingsmogelijkheden van Eiken, wij adviseren u graag. Van kozijnen, aftimmerhout, lijstwerk tot wand-, plafond- en gevelbekleding.

Mochten uw wensen afwijken van ons standaard assortiment, ook dan kunt u bij ons terecht. Door onze importkanalen en bewerkingsmogelijkheden kunnen wij vrijwel alles leveren, exact naar uw wens.

Contact

Eiken kwaliteitsklasse

Ons Slavonisch Eiken wordt aangeboden in de volgende kwaliteiten: Prime, Prime one Face en Licht rustiek. Deze sortering wordt gebruikt door de houtverwerkende industrie, vanwege de kwaliteit en het rendement. Het merendeel wordt namelijk gezaagd uit gedroogd plaathout, wat na het zagen een strak product oplevert. Naast de bovengenoemde kwaliteiten bieden wij ook speciale sorteringen aan, bijvoorbeeld kwartiers of pakken met breedtes van 23 cm en breder.

Europees Eiken - Ton Borsboom

Beschikbare dikten vallend breed

27 34 41 52 65 80 105
Prime X X X X X X X
Prime one Face X X X X
Licht rustiek X X X X X X

Het aanbod is zeer divers, zowel in kopmaat als in kwaliteit. Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde of PEFC-gecertificeerde producten.