Azobe hout

Azobe hout is één van de duurzaamste houtsoorten ter wereld. Hierdoor wordt het vaak toegepast in de bouw, de industrie en de grond-, weg- en waterbouw, bijvoorbeeld damwanden, gordingen en lamellen. Bewezen is dat het kernhout kan worden ingedeeld in duurzaamheidsklasse één en het overgangshout in klasse twee. Het kernhout is vers roodbruin en verkleurt naar donkerrood tot chocoladebruin, of soms naar violetachtig donker roodbruin. Azobe heeft opvallende wit tot geel gekleurde inhoudstoffen in de vaten. En het is goed bestand tegen aantasting door paalworm in brak en zout water, maar ook tegen zuren en andere chemicaliën. Uitgebreide gegevens met betrekking tot duurzaamheid, regelgeving, sterkte en brandklasse is te lezen op onze pagina technische informatie. De structuur is in het algemeen vrij regelmatig. Door de kruisdradigheid zijn op het kwartierse vlak afwisselend lichte en donkere banen te zien. Het tot 50 mm brede spinthout is scherp aftekenend en heeft een duidelijk lichtere kleur dan het kernhout. Ondanks de hardheid kan Azobe hout toch vrij gemakkelijk machinaal bewerkt worden. Door de sterke kruisdraad moet bij machinaal schaven met een kleine spaanhoek worden gewerkt om een glad oppervlak te krijgen. Droog verwerken heeft een duidelijke afstompende werking op zagen en beitels.

Bekijk de Datasheet

Azobe zagen

In onze eigen rondhoutzagerij kunnen wij voor u speciaal op maat zagen. Van kleine orders tot grote bestekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. De voorraad Azobé rondhout bestaat uit zowel NON FSC en FSC® gecertificeerd Azobe hout. Het rondhout zagen wij speciaal voor u op maat (bestek). Dit betekent dat we kunnen voldoen aan uw vraag naar duurzaam geproduceerd hardhout met certificaat of zonder certificaat. Daarnaast is het ook mogelijk afwijkende afmetingen hout te combineren met snelle levertijden.

CE Markering

Per 1 januari 2012 kan Azobé geleverd worden met CE markering volgens de NEN 5493 of B(ritish) S(tandard) norm. Vanaf 1 januari 2012 wordt het aanbrengen van een CE-merk op constructiehout namelijk veelal verplicht. Doel van het CE-merk is de handelsbeperking binnen de Europese Unie weg te nemen. Met de CE markering verklaart Boogaerdt Hout dat het product beantwoordt aan de bepalingen van de referentiedocumenten (conformiteit) en dat het dus overal in de Europese economische ruimte mag worden verhandeld. Klik hier om ons CE-certificaat in te zien.

Klik hier voor de D70 prestatieverklaring. Verder beschikt Boogaerdt Hout over CE markeringen voor de houtsoorten Azobé en Tali.

Technische info
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.