Azobe

Het kernhout is vers roodbruin en verkleurt naar donkerrood tot chocoladebruin, of soms naar violetachtig donker roodbruin. Azobe heeft opvallende wit tot geel gekleurde inhoudstoffen in de vaten. De structuur is in het algemeen vrij regelmatig. Door de kruisdradigheid zijn op het kwartierse vlak afwisselend lichte en donkere banen te zien. Het tot 50 mm brede spinthout is scherp aftekenend en heeft een duidelijk lichtere kleur dan het kernhout.

Voor meer informatie bekijk onze special website: Azobe Online.

Azobe Online

Bewerkbaarheid

Ondanks de hardheid kan Azobe toch vrij gemakkelijk machinaal bewerkt worden. Door de sterke kruisdraad moet bij machinaal schaven met een kleine spaanhoek worden gewerkt om een glad oppervlak te krijgen. Droog verwerken heeft een duidelijke afstompende werking op zagen en beitels.

Azobe Brug (Utrecht)

Toepassingen Azobé

Azobe is een zeer zware, harde houtsoort die wegens een zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout in de waterbouw voor sluisdeuren, remmingwerken, steigers, stuwen, bruggen, brugdekken, damwanden, gordingen, palen en wrijfbalken. Vlechtwerk van Azobe wordt toegepast voor beschoeiingen, betuiningen, kraag en zinkstukken en voor wegfunderingen en tuinafscheidingen. Andere toepassingen zijn geluidsschermen, bermplanken, hekpalen, parkbanken, keggen, keilblokken, kimbokken, bedrijfsvloeren, dwarsliggers, draglineschotten, dekken van weegbruggen, buikdenningen en steunconstructies voor zware machines. Azobe heeft een zekere weerstand tegen aantasting door zuren en andere chemicaliën en is daarom geschikt voor steunconstructies voor installaties in chemische fabrieken. In de Parijse metro dient het hout als spoorrails voor de treinen met rubberbanden.

< Datasheet Azobe

Azobe zagen

In onze eigen rondhoutzagerij kunnen wij voor u speciaal op maat zagen. Van kleine orders tot grote bestekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. De voorraad Azobé rondhout bestaat uit zowel NON FSC en FSC® gecertificeerd Azobé. Het rondhout zagen wij speciaal voor u op maat (bestek). Dit betekent dat we kunnen voldoen aan uw vraag naar duurzaam geproduceerd hardhout met certificaat of zonder certificaat. Daarnaast is het ook mogelijk afwijkende afmetingen hout te combineren met snelle levertijden.

Bekijk de mogelijkheden

Maatvoering bestek

Dikte: 40, 50, 60, 80, 100, 130, 150, 200 en 300

Breedte: 40, 50, 60, 80, 100, 130, 150, 200, 250 en 300.

Zit uw gewenste afmeting er niet bij? Geen probleem want deze kunnen we zagen uit onze voorraad stammen.

Vraag ook naar onze FSC®-gecertificeerde producten.

Azobe palen

CE Markering

Per 1 januari 2012 kan Azobé geleverd worden met CE markering volgens de NEN 5493 of B(ritish) S(tandard) norm. Vanaf 1 januari 2012 wordt het aanbrengen van een CE-merk op constructiehout namelijk veelal verplicht. Doel van het CE-merk is de handelsbeperking binnen de Europese Unie weg te nemen. Met de CE markering verklaart Boogaerdt Hout dat het product beantwoordt aan de bepalingen van de referentiedocumenten (conformiteit) en dat het dus overal in de Europese economische ruimte mag worden verhandeld. Klik hier om ons CE certificaat in te zien.

Klik hier voor de D70 prestatieverklaring. Verder beschikt Boogaerdt Hout over CE markeringen voor de houtsoorten Azobé en Tali.

Wilt u meer weten over Azobé?

Naar Azobe Online
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.