Angelim Vermelho

Angelim Vermelho Kernhout is geelbruin gekleurd, gewoonlijk met strepen en vaak met een oranje achtige tint, nakleurend tot roodbruin. Het spint is rozeachtig en niet altijd scherp afgetekend van het kernhout. Vers en droog heeft Angelim Vermelho een opvallende ranzige (boterzuur)geur die pas na lange tijd verdwijnt.

Bewerkbaarheid

Ondanks de hardheid is het machinaal goed te bewerken. Bij schaven kan kruisdraad inspringsel voorkomen, maar in het algemeen laar het oppervlak zich glad afwerken.

Toepassingen

Zwaar constructiewerk als water-, bruggen- en scheepsbouw, havenwerk en damwand. Verder voor draglineschotten, steenplanken, gevlochten scheidingswanden, wagenbodems, bedrijfsvloeren en werkbanken. Andere geschikte toepassingen zijn geluidswerende schermen, antiparkeerpalen en fruitboompaaltjes. Bij de toepassingen van angelim Vermelho moet er rekening worden gehouden dat het in contact met water ‘afgeeft'(dus niet voor zitbanken buiten toepassen). Angelim vermelho kan worden gebruikt in vergelijkbare toepassingen als Azobé. Maar houd wel altijd rekening met de specifieke geur.

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.