Thermo Fraké

Thermo Frake is een thermisch gemodificeerde houtsoort. Door dit proces is de duurzaamheidsklasse van 4 naar 1 – 2 gegaan. Dankzij deze hoge duurzaamheid is de verwachte levensduur bij goede detaillering zeker 25 jaar. Frake typeert zich door de bruine kleur en luxe exotische uitstraling. Naast de hoge duurzaamheidsklasse is Thermo Fraké vormstabiel. Ook de specifieke nootachtige en warme uitstraling zijn te danken aan het thermisch proces. Bekijk de vele mogelijkheden.

Contact

Kenmerken Thermo Fraké

  • Duurzaamheidsklasse I – II
  • Modificatie is door en door
  • Vormstabiel
  • Ook FSC-gecertificeerd verkrijgbaar
  • Milieuvriendelijk
  • Tekening bevat soms zwarte lijnen en gaatjes
    (pinholes)
Havana profiel Thermo frake

Frake gevelbekleding

Fraké is een 100% natuurlijke optie en is bij uitstek geschikt voor hoogwaardige gevelbekleding. OnHet hout is niet met chemicaliën bewerkt, wat het heel milieuvriendelijk maakt. Daarnaast werkt Fraké isolerend, is het goed bestand tegen schimmels, houtrot en is het heel stabiel. Dit maakt het een zeer geliefde keuze voor open gevelbekleding of lamellen. Deze veelzijdige houtsoort is ook geschikt voor het bekleden van bergingen, geluidsschermen en andere wanden. Door de hoge duurzaamheid en stabiliteit kan Thermo Fraké probleemloos onbehandeld als gevel toegepast worden. Door de natuurlijke vergrijzing zal er een mooie lichtgrijze uitstraling ontstaan, tevens kunnen wij diverse beits systemen aanbrengen in vele kleuren en tinten.

Thermo frake gevel in de duinen

Brandklasse

Volgens classificatie rapport en toepassing voorschriften voldoet Thermo Fraké volgens de eisen omschreven in NEN-EN 14915 aan Euroklasse D-s2, d0 en kan als dichte maar ook als open gevelbekleding worden toegepast. Tevens na speciale brandvertragende behandeling toepasbaar in brandklasse B-s2, d0. 

Voorraad

Wij hebben Thermo Fraké op voorraad. Speciaal gericht op gevelbekleding. 

Dikte 26
Breedtes  155 en 205 mm
Lengtes van 215 t/m 490 cm 
Gecertificeerd OLB en FSC® 100%

Voor overige maten kunt u contact opnemen met onze adviseurs. Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde of PEFC-gecertificeerde producten.

 

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.