Thermo Fraké

Een luxe exothische uitstraling met een prachtige bruine kleur. Dat is Thermo Fraké. Een houtsoort die zich prima laat verwerken voor gevel of interieur bekleding. Dit is een houtsoort die vanwege het thermisch modificeren van duurzaamheidsklasse van vier naar één is gegaan. Dankzij deze hoge duurzaamheidsklasse is de verwachte levensduur zeker 25 jaar. Het hout is niet met chemicaliën bewerkt daardoor is het een zeer milieuvriendelijke optie. Naast de hoge duurzaamheidsklasse is Thermo Fraké vormstabiel. Ook verkrijgbaar volledig FSC gecertificeerd. De specifieke nootachtige en warme uitstraling zijn te danken aan het milieuvriendelijke thermisch proces. Deze warme houtsoort is beschikbaar in verschillende diktes en breedtes. Hierdoor is het voor meerdere toepassingen uitstekend gemakkelijk te verwerken en te bewerken. Bekijk de vele mogelijkheden, ook die van Thermo Radiata pine>.

Contact

Kenmerken Thermo Fraké

  • Duurzaamheidsklasse 1 – 2
  • Modificatie is door en door
  • Vormstabiel
  • Ook FSC-gecertificeerd verkrijgbaar
  • Milieuvriendelijk
  • Tekening bevat soms zwarte lijnen en gaatjes
    (pinholes)

Frake gevelbekleding

Thermo Frake is een 100% natuurlijke optie voor gevelbekleding en daardoor een mooie optie voor op uw gevel. Dit komt vanwege de isolerende werking. Zo is het goed bestand tegen schimmels, houtrot en is het zeer vormstabiel. Dit maakt het een zeer geliefde keuze voor open gevelbekleding of lamellen. Deze veelzijdige houtsoort is ook geschikt voor het bekleden van bergingen, geluidsschermen en andere wanden. Door de hoge duurzaamheid en stabiliteit kan Thermo Fraké probleemloos onbehandeld als gevel toegepast worden. Door de natuurlijke vergrijzing zal er een mooie lichtgrijze uitstraling ontstaan, tevens zijn er diverse beits systemen in vele kleuren en tinten beschikbaar.

Thermo frake gevel in de duinen

Brandklasse

Volgens classificatie rapport en toepassing voorschriften voldoet Thermo Fraké volgens de eisen omschreven in NEN-EN 14915 aan Euroklasse D-s2, d0 en kan als dichte maar ook als open gevelbekleding worden toegepast.  Tevens na speciale brandvertragende behandeling toepasbaar in brandklasse B-s2, d0. Voor meer informatie kunt u de pagina CE-markering raadplegen.

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.