Bilinga

Vers Bilinga-kernhout is geel tot oranjegeel, nadonkerend naar oranjerood tot goudbruin. Het duidelijk te onderscheiden brede spint is bleekgeel tot wit. Verder is door de kruisdraad is op het gezaagde kwartierse vlak een streeptekening te zien.
Contact

Bewerkbaarheid

Ondanks de grote hardheid kan Bilinga machinaal toch vrij goed worden bewerkt. Door de sterke kruisdraad moet, om een glad oppervlak te krijgen, bij machinaal schaven met een kleine verspaanhoek worden gewerkt. Bewerken van gedroogd Bilinga heeft een duidelijk afstompende werking op zagen en beitels.

Bilinga stam

Bilinga Rond hout

In onze eigen rondhoutzagerij kunnen wij voor u speciaal op maat zagen. Van kleine orders tot grote bestekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. De voorraad Bilinga rondhout bestaat bijna geheel uit FSC® gecertificeerd Bilinga. Het rondhout zagen wij speciaal voor u op maat (bestek). Kortom betekent dit dat we kunnen voldoen aan uw vraag naar duurzaam geproduceerd hardhout met certificaat. Daarnaast is het ook mogelijk afwijkende afmetingen hout te combineren met snelle levertijden.

Bekijk onze rondzaag

Toepassingen

Bilinga is geschikt voor veel bouwconstructies, zowel binnen-als buitenwerk, als constructiehout in de waterbouw voor steigers, bruggen, brugdekken, gordingen, enz. Bovendien ook toepasbaar als parkbanken, hekken, poorten, pergola´s, bedrijfsvloeren, dwarsliggers, parket, meubelen, beeldhouw-en draaiwerk en inlegwerk.

< Bekijk de Datasheet

Bilinga vlonder

CE markering

Per 1 januari 2012 kan Bilinga geleverd worden met CE markering volgens de NEN 5493 norm. Vanaf 1 januari 2012 wordt het aanbrengen van een CE-merk op constructiehout namelijk veelal verplicht. Doel van het CE-merk is de handelsbeperking binnen de Europese Unie weg te nemen. Met de CE markering verklaart Boogaerdt Hout dat het product beantwoordt aan de bepalingen van de referentiedocumenten (conformiteit) en dat het dus overal in de Europese economische ruimte mag worden verhandeld. Klik hier om het CE certificaat in te zien.

Klik hier voor de D35 prestatieverklaring en hier voor de D50 prestatieverklaring. Verder beschikt Boogaerdt Hout over CE markeringen voor de houtsoorten Azobé en Tali.

Voorraad

Door onze ruime voorraden en onze mogelijkheden in de zagerij is het mogelijk om deze houtsoort snel te verwerken. Bovendien kan onze zagerij elke gewenste bestekmaat op maat voor u zagen tot maximale maten en lengtes.

Bilinga
Dikte (mm)Breedte (mm)Lengtes (cm)
25145215 tot 585 (loopdekprofiel)
32150300 tot 600
40150 en 200300 tot 600
50150, 200, 250 en 300300 tot 600
65150 en 200300 tot 600
100200300 tot 600

 

< Terug naar Houtsoorten

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.