Bilinga

Bilinga is een een prachtige houtsoort die u perfect kan gebruiken voor tal van toepassingen. De unieke goud / gele kleur geeft deze hardhoutsoort een luxe uitstraling die goed voor u van pas kan komen. Vers Bilinga-kernhout is geel tot oranjegeel, nadonkerend naar oranjerood tot goudbruin. Het duidelijk te onderscheiden brede spint is bleekgeel tot wit. Verder is door de kruisdraad is op het gezaagde kwartierse vlak een streeptekening te zien. Ondanks de grote hardheid kan Bilinga machinaal toch vrij goed worden bewerkt. Door de sterke kruisdraad moet, om een glad oppervlak te krijgen, bij machinaal schaven met een kleine verspaanhoek worden gewerkt. Gedroogd heeft het een duidelijk afstompende werking op zagen en beitels. Het heeft de juiste duurzaamheid, duurzaamheidsklasse 1, is gecertificeerd en is verkrijgbaar in vrijwel elke maat. Dit geeft Bilinga een unieke voorsprong voor u en de weg en waterbouw voor bijvoorbeeld bruggen, steigers en leuningen. Daarnaast ook voor parkbanken, hekken, poorten en pergola’s. De meeste bekende toepassing is misschien wel als vlonderdeel. Bilinga heeft zich al talloze keren bewezen als de juiste keuze voor een vlonder of steiger. Bijvoorbeeld het Lotus profiel, kunstmatig gedroogd wat de kans op kromtrekken minimaliseert. Kortom een uniek product voor veel toepassingen met FSC® certificering.
Contact

CE markering

Per 1 januari 2012 kan Bilinga geleverd worden met CE markering volgens de NEN 5493 norm. Vanaf 1 januari 2012 wordt het aanbrengen van een CE-merk op constructiehout namelijk veelal verplicht. Doel van het CE-merk is de handelsbeperking binnen de Europese Unie weg te nemen. Met de CE markering verklaart Boogaerdt Hout dat het product beantwoordt aan de bepalingen van de referentiedocumenten (conformiteit) en dat het dus overal in de Europese economische ruimte mag worden verhandeld. Klik hier om het CE certificaat in te zien.

Klik hier voor de D35 prestatieverklaring en hier voor de D50 prestatieverklaring. Verder beschikt Boogaerdt Hout over CE markeringen voor de houtsoorten Azobé en Tali.

Bilinga Constructiehout
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.