Abachi Hout

Abachi / Ayous  is licht in gewicht, geel van kleur en heeft een typische geur. Het kernhout is vers witachtig tot crèmegeel, aan licht blootgesteld tot goudgeel nakleurend. Er is geen duidelijk verschil tussen kern en spinthout. De nerf is matig tot grof te noemen. Deze warmte geleidende houtsoort wordt veel gebruikt in de saunabouw, meubelindustrie, voor binnenwerk van meubelen, wand-en plafondbetimmeringen, in de modelmakerij voor de metaalgieterij. Vanwege het lage gewicht wordt het ook als grondhout in de jachtbouw toegepast.

Contact

Bewerkbaarheid

Abachi laat zich zowel met handgereedschap als met machinaal gereedschap makkelijk bewerken. Het gereedschap dient echter wel zeer scherp te zijn om een glad oppervlak te krijgen.

Toepassingen

Abachi wordt veel gebruikt voor doeleinden waar een licht, gemakkelijk te bewerken houtsoort is vereist en waar geen eisen aan duurzaamheid of sterkte worden gesteld. Bijvoorbeeld in de meubelindustrie voor binnenwerk van meubelen, wand- en plafondbetimmeringen, in de modelmakerij voor metaalgieterij, bij orgel- en pianobouw en voor carrosseriebouw, onder andere caravans. Ook veel gebruikt voor triplex, meubelplaat, lijsten, binnenwerk van deuren, bezemstelen en saunabanken.

< Datasheet

Voorraad

Door onze voorraad rondhout en gekantrecht kunnen wij aan uw specifieke wensen voldoen. Stammen zagen op de door uw gewenste diktes én drogen.

Abachi / Ayous 
Dikte (mm)Breedte (mm)Lengtes (cm)Bewerkingen
2180110 tot 4204-zij geschaafd, ronde kanten
Bekijk de tekening
5280 en breder215 oplopend tot 445
6580 en breder280 oplopend tot 445
8080 en breder280 oplopend tot 445

Naast de standaardmaten kunnen we ook stammen speciaal op maat zagen, vraag naar de mogelijkheden.

 

< Terug naar Houtsoorten

Wij zijn op dit moment met vakantie. Stuur uw aanvraag naar verkoop @ boogaerdt.nl