Forestlines® Gevelbekleding

De natuur zit vol strakke, onregelmatige lijnen. Het aanzicht van de bomen in het bos is een uitstekend voorbeeld van de schoonheid van de natuur. Dit speels en toch strak karakter willen we integreren in jouw woning. Boogaerdt is officieel distributeur van een nieuwe, innoverende gevelbekleding waarin hout en aluminium natuurlijk samenwerken tot jouw unieke gevel. We willen de mogelijkheid aan jou als klant geven om je gevel volledig te personaliseren in houtsoort en houtprofielen. Door een grote voorraad hout, kunnen de houtprofielen schaven naar vrijwel iedere dikte en breedte. De aluminium profielen hebben een standaardbreedte van 20 en 30 mm tussen het hout, deze zijn ook te combineren. Je krijgt zo een unieke gevelbekleding dat volledig onzichtbaar geschroefd is, waar geen achter constructie zichtbaar is, etc. Kwalitatief behoort dit gevelbekledingsconcept tot de absolute top.

Contact

Jarenlange wetenschappelijke studie

Het Forestlines® concept is het eindresultaat van een doorgedreven, jarenlange wetenschappelijke studie. Door middel van trial-and-error werd de allerbeste brandklasse met onbehandeld hout gezocht én gevonden. Hierdoor is er geen eventuele brandvertragende behandeling nodig.

Hoewel de wetenschap tot voor kort correct zei dat brandklasse B met onbehandeld hout in END-USE niet mogelijk was, zorgt ons Forestlines® dus voor een revolutie in de houtwereld. Hoewel de studie ondertussen al jaren duurt en erg prijzig was, blijven we verder zoeken om zo de grenzen van de houtsoorten en montage op te zoeken. Het Forestlines® profiel haalt als allereerste gevelbekleding brandklasse B-s1 d0 met onbehandeld hout, een absolute revolutie. Alle houtsoorten werden getest conform EN 13501-1:2018 en gelden in END-USE voor plankbreedtes tussen 65 en 135 mm, gecombineerd met 30 mm aluminium. Andere opstellingen zijn ook mogelijk, maar moeten dan getest worden. Wilt u meer weten over brandklasse bij houten gevelbekleding bekijk de SKH publicatie.

Het profiel Forestlines® is optimaal juridisch beschermd. Het ligt vast als gedeponeerd model, geregistreerd handelsmerk en het is gepatenteerd.

Volledig personaliseerbaar profiel

De Forestlines® Gevelbekleding is een volledig personaliseerbaar profiel. Beschikbaar in twee clipbreedtes en ontelbare mogelijkheden in hout. De gevelbekleding wordt onzichtbaar geschroefd en is eenvoudig en snel te monteren.

Het grote prijsvoordeel van Forestlines®? Er is een absoluut minimum aan zaagverlies doordat het hout en aluminium niet moet samenkomen op een achterlat. Dit alles is mogelijk gemaakt door de innovatieve schroef voorzien van houtfrees en torxkop. 

Dikte: 20 mm
Breedtes: 50, 65, 85, 110 en 135 mm werkend
Lengtes: 90 tot 485 cm

Harmonieus hout met aluminium

Het profiel, ontwikkeld in samenspraak met vakmannen & architecten, is veelgeprezen vanwege het minimum aan spinnen, insecten, vuil, etc.. Forestlines® is hét systeem dat je wil gebruiken in jouw volgende project.

Naast hout en verwerking aan topkwaliteit in eigen beheer, wordt er ook gekozen voor aluminium met een sterk krasbestendige coating conform QUALICOAT Seaside. Dat staat voor een sterkere bescherming in bijzonder agressieve milieus (kuststreek, industriegebied, …). Forestlines® is beschikbaar in een aantal houtsoorten sommige vallen helaas niet in Brandklasse B-s1 d0 maar in Brandklasse C-s1 d0 .

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde of PEFC-gecertificeerde producten.

Forestlines Padoek forest lines
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.