Mukulungu

Mukulungu heeft rood tot roodbruin kernhout met donkere aderen en heeft een zijdeachtige glans. Het kernhout steekt duidelijk af tegen het 20-30 mm brede spint dat grijsbruin tot geelgrijs van kleur is. Mukulungu is zwaar en hard, maar is goed tot fineer te snijden en geeft dan decoratieve dekfineren. Door de kruisdraad kan het hout een fraaie moiré tekening vertonen. Mukulungu wordt soms verwisseld met makoré en/of douka.

Contact

Bewerkbaarheid

Mukulungu heeft goede mechanische eigenschappen en is ondanks de hardheid machinaal en met handgereedschappen tamelijk goed te bewerken, hoewel de kiezel in het hout een afstompende werking heeft op de snijgereedschappen. Ook goed tot fineer te schillen of te snijden na op de juiste manier voldoende te zijn gestoomd.

Mukulungu

Mukulungu Rondhout

In onze eigen rondhoutzagerij kunnen wij voor u speciaal op maat zagen. Van kleine orders tot grote bestekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. De voorraad Mukulungu rondhout bestaat uit FSC®-gecertificeerd. Het rondhout zagen wij speciaal voor u op maat (bestek). Dit betekent dat we kunnen voldoen aan uw vraag naar duurzaam geproduceerd hardhout met certificaat of zonder certificaat. Daarnaast is het ook mogelijk afwijkende afmetingen hout te combineren met snelle levertijden. Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten.

Bekijk

Toepassingen

Geschikt voor fineerfabricage en het zou dan als vervanger van makoré kunnen dienen. Het in ons land nog weinig bekende hout kan worden toegepast voor waterbouwkundige toepassingen, brugdekken, carrosseriebouw, geveltimmerwerk, traptreden, betimmeringen en parket(vloeren). Mukulungu is goed bestand tegen zuren en komt daarom in aanmerking voor toepassing in de chemische industrie.

 Bereken in 2 stappen hoeveel CO2 is vastgelegd in uw houtproducten!

 

 

< Terug naar Houtsoorten

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.