Europees Douglas

Douglas heeft vers meestal een licht geelbruine kleur die op den duur verkleurt tot fraai oranjeachtig geelbruin. Van snel gegroeide, tamelijk jonge bomen is het hout meer roodachtig. Het hout is harshoudend, waardoor soms vettige vlekjes of streepjes op het geschaafde oppervlak zichtbaar zijn. Zeker vanwege de gunstig lage prijs is Douglas een hele goede optie voor tuinhout. In combinatie met de geelbruine kleur met de mooie vlamtekening en de warme uitstraling. Met een kernhout van klasse 3-4 bij grondcontact is het wel echter belangrijk dat er goed wordt gekeken naar de toepassing van het hout.

Contact

Bewerkbaarheid

De bewerking met handgereedschap is niet eenvoudig. Machinale bewerking levert weinig moeilijkheden op, mits scherp gereedschap gebruikt wordt.

Toepassingen

Douglas is, dankzij de gunstige sterkte eigenschappen en de grote afmetingen waarin het te koop is, voor zeer veel toepassingen geschikt. In de bouw voor binnen-en buitenwerk, vloeren, restauratie werk, damwand, drijframen, pergola´s en hekken. Zwaar balkhout wordt onder andere voor dragende constructies toegepast. Bovendien wordt het hout uit West-Europees gebruikt voor allerlei soorten palen.

< Bekijk de Datasheet

Rondhout Douglas 

Boogaerdt Hout importeert het Douglas uit Europa. Door onze rechtstreekse contacten met de zagerijen kunnen de diverse kwaliteitseisen en maten worden geproduceerd. Productie in de rondhout zagerij te Krimpen waarborgt snelle levertijden. De classificatie geschiedt volgens de Franse CTBA norm. Naast bekantrecht heeft Boogaerdt Hout ook de mogelijkheid tot versgezaagd of constructie hout. Dit is te zagen naar gewenste specificatie per plaat of per stam.

Lees meer
  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.